zaštita podataka o ličnosti

Projekat “Zaštita podataka o ličnosti kao osnovno ljudsko pravo“ sprovodi organizacija Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Mrežom odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

sabic tanjug2

Javna rasprava o modelu novog Zakona o zaštiti podataka

(Izvor: Tanjug) Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pripremio je Model novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i pozvao danas sve zainteresovane na javnu raspravu o njemu.

fb1

80 veoma ličnih stvari koje Fejsbuk zna o vama

(Izvor: Blic) Niko ne zna kako je došlo do toga da korisnici na najvećoj društvenoj mreži dele svoju privatnost olako, ali činjenica je da Facebook zna mnogo o nama.

bezicni-internet-shutterstock102400534_f

Šta od podataka sejemo na internetu

(Izvor: Blic) Digitalizacija privredu menja jednako temeljno kao svejevremeno industrijska revolucija, piše nemački nedeljnik „Špigl“. U svetskoj ekonomiji dolazi do nove podele moći, a u čitavim privrednim granama odnosi se izvrću naglavce. Sirovinu ove internet-privrede predstavljaju podaci korisnika.

MEDIJI-NUNS

MUP upozoren da ispuni nalog Poverenika

(Izvor: RTV) Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova da prestane sa nedozvoljenom obradom podataka o ličnosti policijskih službenika i građana koje kontrolišu kamerama ugrađenim u patrolna kola, kao i uređaja za audio snimanje instaliranih na opremi i uniformi. …

liberals victoria

Australijski liberali uzdrmani zbog narušavanja privatnosti

(Izvor: TheAge) Liberali u australijskoj državi Victoria su pokrenuli istragu o neviđenom kršenju privatnosti, nakon što su određene grupe u njihovim sopstvenim redovima pokušale da manipulišu procesom glasanja. Sedam meseci pre državnih izbora, sukob među stranačkim frakcijama eskalirao je tokom sastanka stranačkog organa, kada je tekstualna poruka anonimno poslata stotinama …