zaštita podataka o ličnosti

Projekat “Zaštita podataka o ličnosti kao osnovno ljudsko pravo“ sprovodi organizacija Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Mrežom odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

poligraf

Perutnina Ptuj: Žao nam je zbog poligrafa

Perutnina Ptuj iz Bačke Topole izrazila je žaljenje zbog poligrafskog ispitivanja koje je sprovela. Ta kompanija potvrđuje da će, kako je saopšteno, u svemu postupiti u skladu sa upozorenjem Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

camera

Soliter “pod prismotrom”: Sigurnosne kamere firme uperene u stanove

Stanari višespratnice u Bulevaru despota Stefana 68b skoro svakog dana imaju utisak kao da žive u nekom stvarnom rijalitiju.

n1 kurir

Slučaj Nede Arnerić i Bate Živojinovića: Tabloidi na dnu

Kopanje po tuđim životima, poluproverene informacije, neimenovani izvori, pretpostavke, šokantni naslovi i odsustvo svakog obzira – tako su, po mišljenju novinarskih udruženja, poslednjih dana izveštavali tabloidi o slučaju glumaca Nede Arnerić i Bate Živojinovića, čime su, tvrde, prešli svaku granicu pristojnosti.

cenzolovka

Partneri Srbija osuđuju kršenje prava na privatnost Nede Arnerić

Partneri za demokratske promene Srbija osuđuju grubo kršenje prava na privatnost glumice Nede Arnerić, kao i niza drugih javnih ličnosti u poslednjih nekoliko meseci, i ukazuju na nužnost unapređenja stanja u medijskom izveštavanju u vezi sa privatnim životima građana.

sabic n11

Apel Šabića: Mediji ne objavljujte privatne podatke

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je u krajnje zabrinjavajućoj, gotovo grotesknoj suprotnosti sa zakonskim odredbama, učestalo pojavljivanje podataka o zdravstvenom stanju u javnosti, u štampanim i elektronskim medijima.