zaštita podataka o ličnosti

Projekat “Zaštita podataka o ličnosti kao osnovno ljudsko pravo“ sprovodi organizacija Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Mrežom odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

sabic n1

Šabić: Ne zadržavajte lične karte na ulazima u zgrade

Zahtev za zadržavanje lične karte u krajnjoj liniji dovodi građane u situaciju da krše Zakon o ličnoj karti koji propisuje da je imalac lične karte dužan da je ima i nosi sa sobom, i da je pokaže na zahtev službenog lica ovlašćenog za legitimisanje.

vesna malisic

Vesna Mališić: Milena i Dragan

Pismom javnosti slavna glumica zaustavila je možda surovu zloupotrebu njene privatnosti, ali nas je i podsetila da je srpsko društvo, podizanjem praga izdržljivosti i dozvoljenog, steklo imunitet na sve veće nasilje.

share

SHARE Fondacija predstavila ‘Internet Atlas’ Srbije: Ko to prikuplja naše podatke?

U prepunoj sali ‘Centra za kulturnu dekontaminaciju’, sinoć je održana konferencija u organizaciji SHARE Fondacije na kojoj je najviše bilo reči o funkcionisanju Interneta kao nevidljive infrastrukture. Tom prilikom, predstavljena je mreža skrivenih puteva kojima se kreću naši podaci – od kućnih kompjutera preko lokalnog provajdera do omiljenog sajta i nazad, prolazeći kroz različite kompanije i javne službe.

privatevspublic

New project: Protection of Privacy and Presumption of Innocence in the Media

The work of printed, electronic and online media will be monitored to assess the level of compliance with relevant legal framework. The work of public institutions authorised to prevent and sanction information leakage to the media will also be assessed.

gencarelli

Mark Zuckerberg je imao 11 godina kada smo prethodni put uredili pravila privatnosti podataka, poručuje zvaničnik EU

Gencarelli navodi da je proces izrade novog pravnog okvira ušao u finalnu fazu i da očekuje da predlog usaglašen na nivou Evropske unije bude predstavljen javnosti pre kraja ove godine.