zaštita podataka o ličnosti

Projekat “Zaštita podataka o ličnosti kao osnovno ljudsko pravo“ sprovodi organizacija Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Mrežom odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Konferencija Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Podeli na Facebook-uRetvitujPodeli na Google+Podeli na LinkedInPošalji na email

Partneri za demokratske promene Srbija 19. aprila 2017. organizovali su konferenciju Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima, u okviru istoimenog projekta koji podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija (FODS) od 2015.

Na konferenciji su predstavljene Preporuke i smernice za unapređenje komunikacije javnih tužilaštava sa javnošću i unapređenje mera zaštite podataka o ličnosti u javnim tužilaštvima koje je izradila radna grupa članova Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije uz podršku naše organizacije.

Takođe, studenti i predavači sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu predstavili su rezultate monitoringa medijskih sadržaja i neke od najupečatljivih slučajeva kršenja prava na privatnost i pretpostavku nevinosti koje su analizirali u okviru projekta.

Konferencija je poslužila da se još jednom istakne značaj unapređenja transparentnosti u radu javnih institucija uz istovremenu zaštitu privatnosti građana, sa jedne strane, i odgovorne upotrebe medijskih sloboda sa druge strane.

Na konferenciji je predstavljena publikacija koja sadrži:

  • Nalaze analize komunikacije javnih tužilaštava sa medijima I zaštite podataka o ličnosti u javnim tužilaštvima
  • Preporuke i smernice za unapređenje komunikacije javnih tužilaštava sa javnošću i unapređenje mera zaštite podataka o ličnosti u javnim tužilaštvima
  • Nalaze monitoringa medija u vezi sa poštovanjem pretpostavke nevinosti I privatnosti
  • Prikaz šest studija slučaja kršenja prava na privatnost i pretpostavku nevinosti u medijima

Konferenciji je prisustvovalo više od 60 predstavnika javnih tužilaštava, državnih organa, medija, udruženja građana i studenata.

Publikaciju možete preuzeti OVDE.

Snimak konferencije pogledajte OVDE

Uroš radi u organizaciji Partneri za demokratske promene Srbija na projektima o zaštiti podataka o ličnosti kao menadžer projekta i urednik je ove internet platforme.

Ostavi komentar:

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *