Pozivamo vas na drugu studentsku debatu: „Znanje se plaća“

01.06.2022.

Organizacija Partneri Srbija organizuju seriju online debata za studente prava sa ciljem da stvorimo dodatni prostor za dijalog mladih o transparentnosti, odgovornosti i sprečavanju korupcije.
 
Druga debata pod nazivom „Znanje se plaća“ održaće se 07. juna 2022. godine sa početkom u 18:00 časova, putem Zoom aplikacije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se uključe i daju doprinos povećanju važnosti ovih tema.

Studenti pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu debatovaće o fakultetskom obrazovanju u Srbiji i korupciji. Podeljeni u dva tima, studenti će iznositi argumente po Karl Popper modelu debatovanja, prilagođenom online formatu.

Uloga publike biće da pažljivo sasluša sve argumente iznete od strane dva tima i da na kraju oceni koji tim je bio uspešniji u odbrani svojih stavova.

Stručni saradnik i mentor studentima debaterima je eminentni stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u pripremi ovakvih formata, dr Ivan Ilić, docent Pravnog fakulteta u Nišu.

Učešće na događaju možete prijaviti na mejl office@partners-serbia.org nakon čega ćete dobiti instrukcije za učešće putem Zoom platforme.

Ovo je druga od tri debate koju Partneri Srbija organizuju u okviru projekta „Unapređenje poverenja građana u pravosudni sistem Srbije”, a uz podršku Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL).

Kategorije

Najave događajaVestiUnapređenje poverenja građana u pravosudni sistem Srbije