Partneri Srbija

Pozivamo Vas na treću studentsku debatu: „Teški kriminalci nemaju pravo na privatnost u krivičnom postupku “

18.06.2022.

Pozivamo Vas na treću studentsku debatu: „Teški kriminalci nemaju pravo na privatnost u krivičnom postupku “
 
Organizacija Partneri Srbija organizuju seriju online debata za studente prava sa ciljem da stvorimo dodatni prostor za dijalog mladih o transparentnosti, odgovornosti i sprečavanju korupcije.
 
Treća debata pod nazivom „ Teški kriminalci nemaju pravo na privatnost u krivičnom postupku“ održaće se 22. juna 2022. godine sa početkom u 14:00 časova, putem Zoom aplikacije.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se uključe.

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu debatovaće o tome gde su granice privatnosti, odnosno prava javnosti da zna u krivičnim postupcima. Podeljeni u dva tima, studenti će iznositi argumente po Karl Popper modelu debatovanja, prilagođenom online formatu.

Uloga publike biće da pažljivo sasluša sve argumente iznete od strane dva tima i da na kraju oceni koji tim je bio uspešniji u odbrani svojih stavova.

Stručni saradnik i mentor studentima debaterima je eminentni stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u pripremi ovakvih formata, dr Ivan Ilić, docent Pravnog fakulteta u Nišu.

Učešće na događaju možete prijaviti na mejl office@partners-serbia.org nakon čega ćete dobiti instrukcije za učešće putem Zoom platforme.

Ovo je treća debata koju Partneri Srbija organizuju u okviru projekta „Unapređenje poverenja građana u pravosudni sistem Srbije”, a uz podršku Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL).

 

Kategorije

Najave događajaVestiUnapređenje poverenja građana u pravosudni sistem Srbije