Partneri Srbija

Akreditovani onlajn trening Osnovna obuka za posrednike - medijatore

12.09.2022.

ADR Partners u saradnji sa Partnerima Srbija  i Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS) organizuje akreditovani „online“ trening- Osnovnu obuku za medijatore , 24, 25, 26, 27. i 28. oktobra 2022. godine od 15.30 do 20.00 časova, putem Zoom internet platforme.

Cilj obuke: Sticanje znanja i veština neophodnih za obavljanje poslova posredovanja – medijacije u rešavanju sporova, unapređenje veština komunikacije i pregovaranja, prevencije, upravljanja i rešavanja sukob

Obuka se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“ br. 146/2014), i predstavlja jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde RS.

Obuka je namenjena svima koji žele da se bave poslovima posredovanja (medijacije) u rešavanju sporova, kao i onima koji žele da unaprede veštine komunikacije, pregovaranja, upravljanja i rešavanja sukoba u svakodnevnom poslovanju i radu.

Progam obuke posebno je prilagođen sprovođenju putem interneta. Radi najoptimalnijeg prilagođavanja metodologije predavanja potrebama polaznika obuke, ova obuka se sprovodi tokom pet (5) dana, dok je ukupan fond časova u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika. Ovakav pristup je neophodan kako bi svi polaznici, u uslovima pohađanja onlajn obuke imalli adekvatu pripremu i vreme za odmor, kao i jednaku priliku da učestvuju u praktičnim vežbama i simulacijama u ulozi medijatora.
 
Ovu obuku sprovode medijatori sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom i preko 400 sprovedenih medijacija. Predavači su akreditovani od strane Ministarstva pravde Republike Srbije i sertifikovani od strane Svetske banke, International Mediation Institute, American Bar Association (ABA), JAMS (SAD), ACR (SAD), ADR Group (UK), Privredne komore Srbije, Poverenika za zaštitu ravnospravnosti, itd.
 
PREDAVAČI:
  • Blažo Nedić (LLM), advokat, međunarodni medijator i konsultant, sertifikovan od strane International Mediation Institute (IMI), regionalni medijator na listi Svetske banke i Ujedinjenih nacija, član komisije IMI za akreditaciju programa obuke medijatora, član komisije za medijaciju pri International Bar Association, akreditovan za medijaciju u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD.
  • Dragana Ćuk Milankov, psihološkinja, medijatorka, Centar za alternativno rešavanje sukoba (CARS); Medijatorka sa liste Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gostujuća predavačica Centra za posredovanje Crne Gore i Advokatske komore Slovenije.
  • dr Jelena Arsić, medijatorka, redovna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union. Porodična medijatorka i fasilitatorka. Članica European Mediation Network Initiative (EMNI), South East European Mediation Forum (SEEMF), Američke asocijacije za rešavanje konflikta (ACR) I Asocijacije medijatora Srbije (AmS).
Napomena*
Obuka sprovodi se putem putem Interneta (onlajn) i to korišćenjem aplikacije „Zoom“. Nakon prijavljivanja, svi polaznici dobiće instrukcije za instaliranje ove besplatne aplikacije kao i sve informacije i podršku neophodnu za pohađanje obuke putem interneta.
Za učešće na obuci svakom polazniku je neophodan računar/tablet sa integrisanim ili eksternim mikrofonom i kamerom (moguće je koristiti i tablet ili mobilni telefon, iako se preporučuje računar sa tastaturom), kao i stabilna internet konekcija.
 
Kotizacija iznosi 35.950 dinara.
 
Kotizacija obuhvata nastavu, sve materijale i prezentacije u elektronskoj formi, priručnik za obuku, radni materijal i dodatnu literaturu, pristup interaktivnoj E-learning platformi, kao i Uverenje o završenoj obuci.

Plaćanje se može izvršiti u 2 rate – prva rata se uplaćuje prilikom prijavljivanja na obuku, odnosno po dobijanju profakture, i predstavlja potvrdu rezervacije i odustanicu, dok se druga rata može uplatiti najkasnije 3 (tri) dana pre početka obuke.

Prijavljivanje za obuku vrši se  putem linka 

BROJ MESTA JE OGRANIČEN !

Kategorije

MedijacijaNajave događajaVestiUpravljanje konfliktima