Partneri Srbija

Poziv za „House in Order“ program obuka za OCD

02.02.2023.
Verujući da je snažno građansko društvo preduslov za dalji razvoj demokratskih kapaciteta Srbije, projektom “Za snažnije građansko društvo”, PartnersGlobal sa svojim lokalnim partnerskim organizacijama, CANVAS-om, Partnerima Srbija i Građanskim inicijativama želi da odgovori na izazove s kojima se građansko društvo u Srbiji suočava poslednjih godina, ili decenija.

Sa ciljem pružanja podrške OCD, građanskim inicijativama i drugim akterima i osiguravanja ključnih preduslova za funkcionisanje i stalni razvoj organizacija, Projekat „Za Snažnije građansko društvo“ objavljuje poziv za sveobuhvatan program obuke i podrške koji će pomoći organizacijama civilnog društva da razumeju obaveze OCD, unaprede svoje postojeće procedure i usklađenost sa zakonskom regulativom i propisima. Program obuhvata i pružanje podrške u: upravljanju organizacijom, upravljanju projektnim ciklusom i izveštavanjem, u oblasti radnog prava i pravnih pitanja OCD-a, finansijskog i revizorskog područja, kao i u oblasti primene standarda digitalne i fizičke bezbednosti.

Program ima sledeće ciljeve:

 * Podrška OCD u razumevanju i primeni propisa u upravljanju organizacijom
 * Uvođenje i unapređenje standarda transparentnosti i odgovornosti
 * Razvoj novih praksi u oblasti fizičke i digitalne bezbednosti

 

Program House in Order je namenjen organizacijama civilnog društva i drugim neregistrovanim ili novoregistrovanim organizacijama. Detaljan program obuka možete pogledati OVDE. 

 

Program će biti realizovan u onlajn formatu, u periodu februar – mart 2023. godine.

 

Ukoliko ste zainteresovani za pojedine obuke, molimo vas da se prijavite prateći ovaj LINK.

 

Prijave su otvorene do 10. februara 2023. godine. Nakon prijavljivanja, svi zainteresovani učesnici će dobiti detaljnije informacije i potvrde u vezi sa pojedinačnim sesijama.
Ovaj program je deo projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije –  Partneri Srbija, CANVAS i Građanske inicijative.

Kategorije

Najave događajaDobro upravljanjeZa snažnije građansko društvo