Partneri Srbija

Poziv na konferenciju „Budućnost slobode informacija“

26.08.2024.

 
Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija), u saradnji sa Biroom za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona (INL), sa zadovoljstvom Vas pozivaju na konferenciju „Budućnost slobode informacija“, koja će se održati 6. septembra 2024. godine u hotelu Zira (Ruzveltova 35, Beograd) od 09:30 do 15:00 časova.

Transparentnost i dostupnost informacija su temelji na kojima počivaju demokratska društva, jer omogućavaju građanima da budu informisani i aktivni učesnici u procesu donošenja odluka. U Srbiji se ove godine navršava 20 godina od početka primene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u Srbiji, što je prilika da se sagledaju domašaji ali i ograničenja ovog propisa. Konferencijom “Budućnost slobode informacija” Partneri Srbija započinju obeležavanje ovog jubileja, ali i Međunarodnog dana prava javnosti da zna koji se svake godine u svetu obeležava 28. septembra.

Konferencija će okupiti stručnjake, novinare, aktiviste i donosioce odluka iz Srbije, regiona i Evrope, koji će diskutovati o ključnim pitanjima u oblasti slobode informacija. U okviru tri panela, učesnici će razmatrati globalne trendove i pretnje po slobodu informisanja i pristup informacijama, trenutnu situaciju u oblasti slobode pristupa informacijama u Srbiji i regionu, kao i ulogu mladih novinara i aktivista u zaštiti prava na informisanje i slobodu govora. Takođe, biće predstavljeni rezultati ovogodišnjih istraživanja Partnera Srbija u oblasti otvorenosti i transparentnosti izvršne vlasti, zakonodavne vlasti i pravosuđa.

Molimo Vas da nam svoj dolazak potvrdite do 02. septembra 2023. godine. Registraciju za događaj je moguće izvršiti klikom na link:
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na adresu: office@partners-serbia.org ili telefon: 011/32-31-551.

Kategorije

Najave događajaVesti