Partneri Srbija

Otvorene prijave za Školu privatnosti

09.09.2024.

Partneri Srbija ove godine organizuje treću po redu  Školu privatnosti!

Sa zadovoljstvom pozivamo sve one koji žele da saznaju više o razvoju prava na privatnost, savremenim izazovima za zaštitu privatnosti, posebno u kontekstu razvoja novih tehnologija i bezbednosnih pretnji, ali i o načinima na koje mogu da ostvare i zaštite svoje pravo na privatnost u različitim sferama života, da se prijave za učešće u ovogodišnjoj Školi privatnosti.

Program Škole će trajati četiri i po nedelje (od 15. oktobra 2024. do 12. novembra 2024. godine) i sastojaće se od 9 online predavanja, koja će biti organizovana utorkom i četvrtkom u trajanju od 18:00 do 19:30. 

Učešće u Školi privatnosti je besplatno za sve polaznike i polaznice.

Sva predavanja biće organizovana online, preko zoom platforme. Neke od tema Škole privatnosti biće:
  • regulativa u oblasti privatnosti i zaštite podataka o ličnosti u Srbiji i svetu;
  • digitalni nadzor;
  • veštačka inteligencija i pravo na privatnost;
  • zaštita privatnosti pripadnika osetljivih grupa, zaštita podataka u radnom odnosu;
  • privatnost, mediji i sloboda izražavanja.
 
Predavanja će držati eksperti i stručnjaci iz Srbije i regiona sa istaknutim iskustvom iz ove oblasti.
 
Svi zainteresovani za Školu privatnosti mogu se prijaviti popunjavanjem formulara koji se nalazi na sledećem linku: Registracioni formular - Škola privatnosti 2024 (google.com)
 
 
Kako biste se uspešno prijavili, neophodno je da odgovorite na postavljena pitanja, kao i da u naznačeno polje unesete svoju biografiju (CV). Rok za prijave ističe u ponedeljak, 30. septembra 2024. godine u 23:59. Naknadno dostavljene prijave neće biti uzete u razmatranje. Zbog materijala koji će se koristiti, poželjno je da polaznici i polaznice imaju solidno poznavanje engleskog jezika. Po završetku Škole, polaznici i polaznice će dobiti sertifikate o završenoj Školi privatnosti.

 
Kako bi predavanja i radionice bili efikasno prilagođeni za praćenje i učešće, broj učesnika je ograničen na 30. Partneri Srbija će svim polaznicima i polaznicama koji su uspešno prošli proces selekcije poslati obaveštenje i detaljnu agendu predavanja do 7. oktobra 2024. godine.
 
Škola privatnosti je finansijski podržana od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, Fondacija za otvoreno društvo – Zapadni Balkan i Udruženja Balkanska istraživačka regionalna mreža – BIRN HUB.

Kategorije

Najave događajaVesti