Partneri Srbija

Završen projekat „Medijacija u advokaturi”

24.04.2019.


U okviru projekta Medijacija u advokaturi, koji su Partneri Srbija sprovodili protekle dve godine, u saradnji sa Advokatskom komorom Vojvodine i Advokatskom komorom Kragujevca, 23. aprila 2019. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Centar za medijaciju koji je osnovala Advokatska komora Vojvodine. Centar će se baviti kreiranjem liste medijatora koju će činiti advokati Komore, administriranjem predmeta i edukacijom medijatora kroz Advokatsku akademiju, posebno imajući u vidu i to da je Centar nedavno dobio i licencu Ministarstva pravde za sprovođenje obuka u oblasti medijacije.

Na konferenciji je, pored rada Centra, predstavljen i promo materijal izrađen u okviru Projekta, kao i kratak Vodič za advokate koji im može pomoći u daljem radu i predstavljanju medijacije kao alternativnog načina rešavanja sporova, kako svojim klijentima tako i kolegama.

Elektronsko izdanje Vodiča možete preuzeti OVDE.

Konferencija za štampu bila je poslednja u nizu događaja sprovedenih u toku realizacije projekta, u kome je, između ostalog, organizovano: 8 poludnevnih tribina o medijaciji, namenjenih advokatima i advokatskim pripravnicima, 4 dvodnevne obuke za zastupanje klijenata u medijaciji, petodnevna osnovna obuka za medijatore, i 4 promotivna događaja za predstavnike privrednog sektora o prednosima medijacije kao načina vansudskog rešavanja sporova koje vodi stvaranju boljeg poslovnog okruženja. Preko 450 advokata, advokatski pripravnika i predstavnika privrede imalo je prilike da se, kroz projekat Medijacija u advokaturi informiše o prednosima medijacije kao i da, kroz treninge i radionice, savlada neke od osnovnih veština u ovoj oblasti.

Projekat je realizovan zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, kroz MATRA projekat.

Kategorije

IzdvajamoMedijacijaVladavina pravaMedijacija u advokaturiVesti