Akreditovani onlajn trening: Osnovna obuka za posrednike - medijatore

19.10.2020.

 
Obuka se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika („Službeni glasnik RS“ br. 146/2014), i predstavlja jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde RS.
Obuka je namenjena svima koji žele da se bave poslovima posredovanja (medijacije) u rešavanju sporova, kao i onima koji žele da unaprede veštine komunikacije, pregovaranja, upravljanja i rešavanja sukoba u svakodnevnom poslovanju i radu.

Progam obuke posebno je prilagođen sprovođenju putem interneta. Radi najoptimalnijeg prilagođavanja metodologije predavanja potrebama polaznika obuke, ova obuka se sprovodi tokom šest (6) dana, dok je ukupan fond časova u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika. Ovakav pristup je neophodan kako bi svi polaznici, u uslovima pohađanja onlajn obuke imalli adekvatu pripremu i vreme za odmor, kao i jednaku priliku da učestvuju u praktičnim vežbama i simulacijama u ulozi medijatora.
 
Ovu obuku sprovode medijatori sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom i preko 400 sprovedenih medijacija. Predavači su akreditovani od strane Ministarstva pravde Republike Srbije i sertifikovani od strane Svetske banke, International Mediation Institute, American Bar Association (ABA), JAMS (SAD), ACR (SAD), ADR Group (UK), Privredne komore Srbije, Poverenika za zaštitu ravnospravnosti, itd.
 
PREDAVAČI:

  • Blažo Nedić (LLM), advokat, međunarodni medijator i konsultant, sertifikovan od strane International Mediation Institute (IMI), regionalni medijator na listi Svetske banke i Ujedinjenih nacija, član komisije IMI za akreditaciju programa obuke medijatora, član komisije za medijaciju pri International Bar Association, akreditovan za medijaciju u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD.
  • Dragana Ćuk Milankov, psihološkinja, medijatorka, Centar za alternativno rešavanje sukoba (CARS); Medijatorka sa liste Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gostujuća predavačica Centra za posredovanje Crne Gore i Advokatske komore Slovenije.
  • dr Jelena Arsić, medijatorka, redovna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union. Porodična medijatorka i fasilitatorka. Članica European Mediation Network Initiative (EMNI), South East European Mediation Forum (SEEMF), Američke asocijacije za rešavanje konflikta (ACR) I Asocijacije medijatora Srbije (AmS).
Napomena*
Obuka sprovodi se putem putem Interneta (onlajn) i to korišćenjem aplikacije „Zoom“. Nakon prijavljivanja, svi polaznici dobiće instrukcije za instaliranje ove besplatne aplikacije kao i sve informacije i podršku neophodnu za pohađanje obuke putem interneta.
Za učešće na obuci svakom polazniku je neophodan računar/tablet sa integrisanim ili eksternim mikrofonom i kamerom (moguće je koristiti i tablet ili mobilni telefon, iako se preporučuje računar sa tastaturom), kao i stabilna internet konekcija.
U nedelji koja prethodi obuci, svi registrovani učesnici dobiće poziv za onlajn sesiju od 60 minuta na kojoj će im biti pružena podrška za besplatnu instalaciju „Zoom“ aplikacije, i dati saveti za korišćenje ove aplikacije u pohađanju obuke. Sesija je dobrovoljna i besplatna i nije uslov za pohađanje obuke, iako se preporučuje, naročito učesnicima koji nisu imali prethodnog iskustva sa „Zoom“ aplikacijom ili sa obukama putem interneta.
 
Kotizacija iznosi 29.500 dinara.
 
Kotizacija obuhvata nastavu, sve materijale i prezentacije u elektronskoj formi, priručnik za obuku, radni materijal i dodatnu literaturu, pristup interaktivnoj E-learning platformi, kao i Uverenje o završenoj obuci.
Plaćanje se može izvršiti u 2 rate – prva rata se uplaćuje prilikom prijavljivanja na obuku, odnosno po dobijanju profakture, i predstavlja potvrdu rezervacije i odustanicu, dok se druga rata može uplatiti najkasnije 3 (tri) dana pre početka obuke.

Prijavljivanje za obuku vrši se popunjavanjem PRIJAVNOG FORMULARA (.doc). ili putem LINKA. BROJ MESTA JE OGRANIČEN !

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla office@partners-serbia.org.

Kategorije

E-learningMedijacijaPartneri SrbijaEdukacijaVestiUpravljanje konfliktima