Partneri Srbija

Poziv za panel diskusiju „Budućnost prava na pristup informacijama u Srbiji” koja će se održati 10. juna 2021. godine od 12:00 do 14:00

09.06.2021.

Partneri Srbija, ispred Koalicije za slobodu pristupa informacijama, pozivaju Vas na panel diskusiju „Budućnost prava na pristup informacijama u Srbiji”, koju organizujemo sa željom da se otvori šira javna debata o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Diskusija će se održati 10. juna 2021. godine, u prostoru „Miljenko Dereta”, Dobračina 55, Beograd), od 12:00 do 14:00. Zbog poštovanja epidemioloških mera, pozivamo vas da učestvujete u dođajaju putem Zoom aplikacije.

Kako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) 27. maja 2021. godine otvorilo javnu raspravu o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, a dostupnim planom javne rasprave nije predviđeno organizovanje javnih događaja, Koalicija za slobodu pristupa informacijama ovu panel diskusiju organizuje sa ciljem da se zainteresovanima subjektima da prostor da razgovaraju o predloženim rešenjima.

S tim u vezi, grupa organizacija civilnog društva izradila je dokument „Izmene ZoSPIJZ - crvene linije i propuštene prilike”, sa ciljem da ukaže na neka od problematičnih rešenja Nacrta.

 

Na panelu će kao govornici učestvovati Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, g. Marinović, predstvnik MDULS (očekuje se potvrda), zatim predstavnici Koalicije za slobodu pristupa informacijama, i predstavnici medijskih udruženja.

Molimo Vas da nam do srede, 9. juna 2021. godine potvrdite vaše učešće, kako bismo vam poslali na vreme link za pristup događaju. Dodatna pitanja i prijavu možete da pošaljete na: office@partners-serbia.org.

AGENDA (.pdf)

Unapred se radujemo daljoj saradnji.

Kategorije

Dobro upravljanjePartneri Srbija