Partneri Srbija

Partneri Srbija proslavili deseti rođendan

05.11.2018.


Protekla nedelja, u okviru koje smo proslavili deset godina našeg postojanja, obeležena je nizom događaja , koje smo organizovali u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima.

U četvrtak, 01. novembra 2018, u hotelu Hilton u Beogradu, održan je radni doručak na temu „Medijacija u privredi – od destruktivnog konflikta do konstruktivnog rešenja”, kome je prisustvovalo preko 60 predstavnika privrednih društava, pravnih i HR službi kompanija i javnih preduzeća, sudija, advokata, pravnika i menadžera. Događaj su organizovali Partneri Srbija i ADR Partners d.o.o, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a uz podršku MATRA programa Ambasade kraljevine Holandije u Srbiji. Ovo je bila jedinstvena prilika za prisutne da čuju iskustva vrhunskih medijatora iz SAD-a o tehnikama rešavanja kompleksnih privrednih sporova, iskustva razvoja medijacije u privrednim sporovima u Hrvatskoj, kao i prezentaciju trenutno najefikasnijeg evropskog modela medijacije koji se primenjuje u Italiji. Kasnije, u prostorijama Partnera Srbija, snimljena je serija predavanja iz oblasti alternativnog rešavanja sporova i medijacije, koja će uskoro biti dostupna na E-learning platformi.

Paralelno sa ovim događajem, u Kući ljudskih prava održan je zatvoreni sastanak sa dvadesetak predstavnika domaćih, regionalnih i međunarodnih organizacija civilnog društva, na temu „Civilno društvo u izmenjenom svetu”.

U petak, 02. novembra 2018, u Dorćol Platzu održana je konferencija „10 godina partnerstva za promene” u okviru koje smo se osvrnuli na prvih deset godina našeg rada, kroz tri panela posvećena oblastima u okviru kojih smo razvili ekspertizu – reforma pravosuđa, dobro upravljanje i zaštita ljudskih prava. Preko 80 prisutnih – prijatelji i saradnici iz redova pravosuđa, civilnog sektora, medija, nezavisnih tela, državnih organa, međunarodnih organizacija, imalo je priliku da čuje domaće i strane eksperte iz navedenih oblasti, koji su podelili svoja iskustva u odbrani demokratskih vrednosti i zaštite vladavine prava u njihovim društvima.

U isto vreme, u Medija centru, održan je tročasovni akreditovani trening za licencirane medijatore, organizovan u saradnji sa Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS) na temu „Medijacija u SAD i Evropi”. Preko 100 medijatora imalo je priliku da sluša eminentne medijatore iz SAD-a, Italije i Hrvatske, i unapredi svoje medijacijske veštine, kao i da dobije dodatne sate stručnog usavršavanja, koji su im neophodni za obnovu licenci.

Rođendanska nedelja svečano je završena velikom žurkom u Dorćol Platzu. Za delić atmosfere pogledajte galeriju i posetite našu FB stranicu.

Kategorije

IzdvajamoPartneri SrbijaVesti