Partneri Srbija

Osnovna obuka za medijatore - posrednike

24.10.2023.

Partneri Srbija u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta Union u Beogradu i uz podršku ADR Partners i Nacionalnog udruženja medijatora Srbije organizuju akreditovanu osnovnu obuku za posrednike (medijatore) od 27. novembra do 1. decembra 2023. godine

O organizatorima:

Partneri Srbija su prva organizacija u Srbiji akreditovana od strane Ministarstva pravde za sprovođenje osnovne i specijalizovanih obuka za medijatore, koje je do sada pohađalo preko 1200 učesnika. Pored obuka za medijatore, pružili smo podršku brojnim organizacijama i institucijama – od državnih organa do privrednih subjekata, u uspostavljanju sistema za pružanje usluga medijacije zaposlenima i korisnicima, te organizovali brojne treninge i radionice o medijaciji za sudije, advokate, pravnike i druge profesije za postupanje u procesima medijacije, kao i za sticanje naprednih veština u pregovaranju i konstruktivnoj komunikaciji.

Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu ima već dve decenije dugu tradiciju uspešnog obavljanja delatnosti visokog obrazovanja u oblasti prava. Prvi je fakultet u Srbiji koji je uveo medijaciju kao poseban predmet na svim nivoima studija. Kao naš partner na ovom projektu, predstavlja instituciju koja se ponosi svojom uglednom istorijom i izuzetnom stručnošću u pravnom domenu, istovremeno primenjujući moderan pristup izučavanju pravnih disciplina kroz teorijsku i praktičnu nastavu. Njihova uloga u ovoj obuci od izuzetnog je značaja, obezbeđujući da se teorijska i praktična znanja u oblasti medijacije prenesu na polaznike na najvišem nivou kvaliteta.
 
Ciljevi obuke:
 
Cilj osnovne obuke za medijatore je sticanje teorijskih i praktičnih znanja i veština potrebnih za samostalno i uspešno obavljanje poslova medijatora – veština konstruktivne komunikacije, pregovaranja i primene propisa kojima se uređuje pravni položaj medijatora i standardi sprovođenja postupka medijacije.

Obuka se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika (Sl. glasnik RS, br. 146/2014), i predstavlja jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde RS.

 Obuka je namenjena svima koji žele da se bave poslovima medijacije (posredovanja u rešavanju sporova), kao i onima koji žele da unaprede veštine komunikacije, pregovaranja, te upravljanja i rešavanja sukoba u svakodnevnom poslovanju i radu.

Treneri:

Naši treneri su akreditovani od strane Ministarstva pravde RS, Svetske Banke, American Bar Association (ABA), ACR, JAMS (SAD), EBRD, ADR Center Global (IT), ADR Group (UK), Privredne komore Srbije, Povernika za zaštitu ravnopravnosti RS i imaju preko 20 godina iskustva, gotovo 60 sprovedenih treninga i obuka i više od 900 uspešno obučenih polaznika.
 
Obuku sprovode medijatori sa višegodišnjim iskustvom u zemlji i inostranstvu:
  • dr Nevena Petrušić, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu i medijatorka
  • Blažo Nedić, advokat i medijator na listi Svetske banke, UN, EBRD, EID i dr.
  • Dragana Ćuk Milankov, psihološkinja i medijatorka
  • dr Jelena Arsić, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union i medijatorka
Format i raspored obuke:

Progam obuke posebno je prilagođen sprovođenju primenom „hibridnih“ metodaputem interneta (zoom platforma) i uživo. Radi optimalnog prilagođavanja metodologije obuke potrebama polaznika, obuka se sprovodi tokom pet dana3 dana online (zoom platforma) i 2 dana uživo u prostorijma Pravnog fakulteta Univerziteta Union na Novog Beogradu.

Program obuke realizuje se prema sledećem rasporedu:

I dan – ponedeljak, 27. novembar, 15:00-20:00 (online)
II dan – utorak, 28. novembar, 15:00-20:00 (online)
III dan – sreda, 29. novembar, 15:00-20:00 (online)
IV dan – četvrtak, 30. novembar, 15:00-20:00 (uživo)
V dan – petak, 1. decembar, 15:00-20:00 (uživo)

Kotizacija za pohađanje obuke iznosi 34.950 dinara i uključuje edukativne materijale za učesnike, osveženje tokom pauza i Uverenje o završenoj obuci. Svi polaznici obuke dobijaju i knjigu Medijacija – teorija, pravo i praksa, autorki prof. dr Nevene Petrušić i prof. dr Jelene Arsić.

Prijava i dodatne informacije: 

Detaljnije informacije u vezi sa obukom možete dobiti na web stranici https://adrpartners.rs, putem email-a info@adrpartners.rs, kao i putem telefona na broj i 011/3231-551.
Ukoliko želite da se prijavite za obuku, molimo Vas da popunite prijavni formular.

 Unapred se radujemo zajedničkom radu i očekujemo Vas na ovoj obuci!

Kategorije

MedijacijaNajave događajaPartneri SrbijaVesti