Partneri Srbija

Održana PRAVNA KLINIKA ZA MEDIJACIJU na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu

16.07.2024.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Partnerima Srbija, organizovao je u školskoj 2023/24. godini Pravnu kliniku za medijaciju za studente četvrte godine osnovnih studija, apsolvente, kao i studente master studija.
 
Pravna klinika za medijaciju trajala je dva semestra. Tokom prvog semestra, studentkinje i studenti su se kroz 10 predavanja upoznali sa teorijskim osnovama medijacije, komunikacije, pregovaranja i rešavanja konflikata, dok su u drugom semestru učestvovali u praktičnim vežbama i simulacijama rešavanja sporova putem medijacije.
 
Program je uspešno završilo 16 studentkinja i studenata, koji su pored sertifikata o uspešnom pohađanju Pravne klinike za medijaciju, stekli i uslov za polaganje predmeta Pravna klinika i Simulacija suđenja.
 
Gostujući predavač na klinici bio je Blažo Nedić, u saradnji sa Milicom Tošić, oboje iz Partnera Srbija. Podršku radu klinike davala je Ana Memeti, saradnica u nastavi, dok je koordinatorka klinike bila dr. Ivana Krstić, redovna profesorka Pravnog fakultata Univerziteta u Beogradu.
 
Završna evaluacija pokazala je da su studentkinje i studenti veoma zadovoljni stečenim znanjima i iskustvom rada na klinici. Prosečna samo-procena nivoa znanja o medijaciji porasla je sa 1,53 pre pohađanja programa na 4,60 nakon njegovog završetka. Stručnost predavača i relevantnost materijala ocenjeni su sa 4,93, dok je balans između teorijskog i praktičnog rada dobio ocenu 4,86. Svih 100% studenata preporučilo bi pohađanje ove klinike drugim koleginicama i kolegama. Kompletan izveštaj sa Pravne klinike za medijaciju možete pogledati ovde.  


 
Ponosni smo i počastvovani pozivom da podržimo organizaciju Pravne klinike za medijaciju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ova klinika omogućila je studentima sticanje praktičnih veština i znanja iz oblasti komunikacije, pregovaranja i medijacije, koje će im biti od velike koristi u budućim pravnim karijerama, u skladu sa najvišim standardima i trendovima rešavanja sporova u svetu. Nadamo se da ćemo i naredne školske godine biti u prilici da pozdravimo nove studente, polaznike Pravne klinike na medijaciju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Kategorije

MedijacijaPartneri SrbijaVesti