Partneri Srbija

Okrugli sto „Budućnost slobode informacija u Srbiji“

18.02.2019.

Partneri Srbija, Pravni skener i Biro za društvena istraživanja (BIRODI) organizuju okrugli sto na kojem će biti predstavljeni rezultati istraživanja o transparentnosti informacija i primeni mehanizama slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja u Srbiji.

Okrugli sto održaće se 27. februara 2019. godine, sa početkom u 10 časova, u Hotelu Zira u Beogradu.

Istraživački timovi analizirali su primenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, sa posebnim fokusom na:

  • Pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u oblastima javnih nabavki,
  • Transparentnost informacija o javno-privatnim partnerstvima,
  • Postupanje Upravnog inspektorata u inspekcijskom nadzoru nad primenom Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja,
  • Postupanje prekršajnih sudova u oblasti slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja.
Na okruglom stolu biće predstavljeni nalazi istraživanja, ali i dat širi osvrt na stanje u oblasti slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja.

Okrugli sto organizuje se u okviru projekta Budućnost slobode informacija u Srbiji koji sprovode Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Biroom za društvena istraživanja i Pravnim skenerom. Projekat podržava uključivanje institucija, organizacija civilnog društva i mladih da brane pravo javnosti da zna, kako bi se osigurala primena standarda transparentnosti i odgovornosti u Republici Srbiji. Projekat se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Fondacije za otvoreno društvo, Srbija i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Molimo vas da nas najkasnije do 21. februara 2019. godine potvrdite svoj dolazak na: office@pravni-skener.org.



Kategorije

Dobro upravljanjeBudućnost slobode informacija u SrbijiVesti