Partneri Srbija

Podizanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije

08.04.2019.


U okviru projekta Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije, koji Partneri Srbija sprovode u saradnji sa Mrežom inspektora Srbije, a uz podršku USAID CfG Projekta saradnje za ekonomski razvoj (USAID Cooperation for Growth – CfG), od 3. do 7. aprila u Vrnjačkoj Banji održano je petodnevno strateško planiranje, na kome je učestvovalo 26 članova rukovodstva Mreže.

Treneri ove, prve u nizu projektnih aktivnosti, bili su: Radmila Radić Dudić, ekspertkinja u oblasti strateškog planiranja, Milan Stefanović i Dušan Radovanović, eksperti u oblasti upravnog prava i inspekcijskog nadzora i Milena Berić, ekspertkinja za komunikacije.

Učesnici su imali priliku da se kroz teoriju i mnogobrojne praktične radionice upoznaju sa načinima određivanja vrednosti, misije i vizije jednog udruženja, te načinom organizovanja inspekcija, zagovaranjem i lobiranje, kao i pitanjem na koji način mogu uticati na promene zakonskih propisa u svojoj oblasti. Teme su, između ostalog, obuhvatile i analizu relevantnih aktera, komunikacijske strategije, definisanje ciljeva organizacije, načine prikupljanja sredstava neophodnih za rad i dr. U okviru treninga, trećeg dana, predstavljeni su i rezultati Analize trening potreba članova Mreže, nastale na osnovu istraživanja sprovedenog tokom marta meseca. Sve detalje istraživanja predstavila je, isped USAID CfG projekta, Mila Pejčić, specijalista za monitoring i evaluaciju. Ana Toskić, izvršna direktora Partnera Srbija, govorila je učesnicima o projektnom finansiranju i nalaženju potencijalnih donatora.

Cilj ovog Projekta je poboljšanje kvaliteta inspekcijskog nadzora i komunikacije između inspektora i subjekata inspekcijskog nadzora, kroz jačanje Mreže inspektora Srbije (MINS, Udruženje). U okviru ovog jednogodišnjeg projekta, predviđeno je sprovođenje niza aktivnosti usmerenih ka jačanju administrativnih i upravljačkih kapaciteta MINS-a, na izgradnju njihovih kapaciteta za upravljanje i zastupanje, ali i da Udruženju obezbede veću vidljivost među inspektorima, kao i da se predstave i široj javnosti.

Kategorije

IzdvajamoDobro upravljanjeJačanje kapaciteta MINSVesti