Partneri Srbija

Konferencija „Dan inspektora Srbije“ nadmašila sva očekivanja

25.04.2019.


U okviru druge Godišnje skupštine Mreže inspektora Srbije (MINS), 25. aprila 2019. godine u Čačku je održana konferencija pod nazivom „Dani inspektora Srbije“.

U uvodom delu prisutnima su se obratili Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Laura Pavlović, direktor Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID Srbija, Jelena Ćirković iz EBRD Srbija, kao i Dragoman Paunović, predsednik MINS-a.

Nakon uvodne sesije, Stevan Đurović, vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad, predstavio je rezultate rada tog inspektorata u 2018. godini a predsednik MINS-a, gospodina Paunović, predstavio je dosadašnje rezultete Udruženja i upoznao prisutne sa daljim ciljevima i planiranim aktivnostima Udruženja.

U drugom delu događaja održana je panel diskusija „Prijatelji i partneri MINS-a“. Panel je moderirao Dragan Pušara, dok su govornici bili Dragana Stanojević, zamenik direktora USAID CfG projekta u Srbiji, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a, Ana Toskić, izvršna direktorka Partnera Srbija i Vidosava Đurić, predsednica Upravnog odbora MINS-a. Celokupan panel bio je posvećen analiziranju načina na koje se Udruženju može pomoći u njihovim naporima da promovišu svoj rad i naprave pozitivne promene u položaju inspektora i onome kako građani doživljavaju njih i njihov rad.

U okviru konferencije proglašen je i počasni član Udruženja, a  ove godine to priznanje pripalo je Draganu Pušari iz Koordinacione komisije.

Skupu je prisustvovalo preko 700 republičkih, lokalnih i pokrajinskih inspektora iz cele Srbije i svih inspekcija kao i mnogobrojni gosti i prijatelji MINS-a, a ceo događaj organizovan je u okviru projekta Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije, podržanog od strane USAID CfG projekta.

Takođe, za potrebe konferencije izrađen je Informatora Mreže inspektora Srbije, čije prvo izdanje možete preuzeti OVDE (u .pdf formatu).

Medijski izvještaji sa događaja su dostupni na sledećim linkovima:

Kategorije

IzdvajamoDobro upravljanjeJačanje kapaciteta MINSVesti